Hvordan bliver de ikke mega fede??!!


11.januar, værelse hos værtsfamilie, kl. 20.51 (påbegyndt)

 Det er lige gået op for mig, at jeg har muligheden for at skabe min egen spændende, interessante, lærerige dag herovre. Jeg er selv ansvarlig for det. For der er ikke andre, der gør det! Og med det mener jeg, at når jeg er på skolen, så kan jeg selv vælge, hvad jeg vil lave, hvad jeg vil observere… De eneste krav er, at jeg primært følger Mr G.S og Dr E.W. og deres humanities timer, og at jeg underviser lidt.

Jeg må hellere lige opdatere verden om, hvad jeg har lavet siden sidst. Jeg var til en basketballkamp spillet af fjerdeklassere – de vandt. Det var en ret god oplevelse, for hele familier er totalt begejstrede over kampene, de dukker op og hepper, ja selv venner til dem, der spiller tager familie med. Det er lidt vildt, at det er så stort!

Så har jeg nogle kommentarere til maden. Jeg vil sige, at der altså er vildt meget snacking – hvis man kan sige det. Lad mig lige give et hurtigt overblik over familien D.’s madvaner (det skal lige siges, at de alle er meget slanke, sporty og ikke ser usunde ud):IMG_0186

Morgenmad (børnene):

  • Noget a la nesquik morgenmad (de der kugler med kakao på), bagels med cream cheese, biscuits (smager faktisk ret godt), müslibars

Frokost, hverdag:

  • Kantinemad på skolen (gælder for børnene, jeg ved ikke med de voksne) – maden smager faktisk ret godt og man har altså mulighed for at vælge salatbar. Det skal dog siges at maden generelt er okay nærende kost.

Eftermiddag:

  • Hvad de kalder en snack som fx en bakke pommes frites med friturestegte kyllinger, chokolade eller bagels, kan også være chokoladeovertrukne ananas (fra pose)

Aftensmad:

  • Alt godt fra køledisken i supermarkedet eller en form for fastfood.
  • Indimellem kommer deres, før fastansatte, kok med retter til dem som de bare skal varme

Dessert:

  • Yoghurt (med M&M’s), chokolade, slik, kage, müslibars mm.

Efter dessert:

  • Bagels, kage, yoghurt, chokolade, is

Det lyder måske ikke af det mest voldsomme, men det er voldsomt anderledes at leve i. Jeg savner helt vildt noget groft mad såsom rugbrød og havregryn. Har dog fundet en nogenlunde erstatning for havregryn – men jeg tror ikke det er meningen, at det skal spises uden at blive kogt først! Jeg har aldrig oplevet så meget junkfood på så kort tid og så vide, at det er sådan de lever hver dag – og som sagt kan man ikke se på dem´, at det er det de lever af!!!

I forhold til skolen har jeg nu haft endnu to dage. Dagene bliver bedre og bedre på skolen fordi jeg  er ved at finde mig ordentligt til rette: jeg ved, hvor toiletterne er, jeg ved, hvor man kan gå hen som lærer, jeg ved, hvor jeg kan spise min frokost, jeg kender nogenlunde middle school’s skema og jeg er ved at kunne genkende en del af dem, der arbejder på skolen.

I går, mandag, havde jeg to Humanities-timer med både E.W. og G.S. (jeg dropper altså titlerne, det er for træls at skrive hele tiden*). Det var interessant. Det er det samme de laver, men på to forskellige måder. Det er virkelig god erfaring for mig til når jeg skal ud og undervise i litteratur!!!

Jeg satte mig i kantinen til frokost. Jeg var den eneste af os tre, der skulle i kantinen. Men her sad jeg så med en beskægget mand C., der var meget nysgerrig omkring Danmark og var meget snaksagelig, og senere sluttede en anden lærer sig til bordet kaldet U. Ingen kan sige hans efternavn, så han går under navnet Mr N., men jeg kender ham som U. Han er en ung lærer med kun tre års erfaring og han underviser i etik og filosofi, og er et meget venligt og interessant menneske. Ham var jeg inde og observere i dag. Det var for øvrigt det jeg snakkede om med, at jeg selv skaber min spændende dag. For jeg spurgte ham bare om jeg måtte komme forbi, og det måtte jeg meget gerne. Det viser sig, at lærerene på skolen generelt har det sådan, så jeg skal bare gribe muligheden og suge så meget viden til mig som muligt!

Jeg var også til debat-konkurrence med H og H.D. Det var super interessant og meget anderledes. Det er noget jeg tror man kunne have godt af at lave i Danmark!

*Efter et af de første indlæg, hvor jeg havde skrevet alle initialerne med punktummer begyndte jeg at fortryde, for det tager altså lidt tid at skrive på den måde, men jeg ville heller ikke gøre indlæggene uens og gad ikke til at rette det hele igennem, så nu er det sådan her, men titlerne droppes medmindre folk bliver introduceret eller af andre årsager!

Jeg er for øvrigt blevet lidt småsyg, så takker ærbødigt min mor for at pakke et mini-medicinskab til mig og takker H.D for at have remedier til en hals der bare gør ondt! Jeg håber, at jeg er helt frisk i morgen. Har dog i dag bruge hele dagen, næsten, med T, familiens søn, hvor han har vist mig rundt i hans verden med Google Earth og jeg viste han min verden med slotte og skove og alt muligt andet.

Tak for Google og tak for internettet!