Miniputland vs storby

Tirsdag den 10. april 2018 

Et ukendt sted mellem Sydney og Denpasar, endnu et af de der udefinerbare tidsøjeblikke 

I dag er en stor dag, og en dag som jeg har glædet mig til i rigtig lang tid! Jeg er nemlig på vej til Bali, hvor jeg skal møde min søde, dejlige veninde Karen-Katrine! Vi lander begge i lufthavnen i dag og så skal vi rejse rundt på Bali sammen – og jeg glæder mig SÅ meget!

Men først: en lille beretning af, hvad jeg har fået de sidste par dage til at gå med. Jeg har nemlig været i Sydney siden fredag. Jeg havde booket et hostel, der lå rimelig tæt på alle de ting man skal se i byen. Jeg blev bare ret slemt skuffet over det hostel der, fordi der var en lidt spøjs stemning, dem der var der, var meget unge – og der var vist en del, der boede der for at arbejde i byen. Jeg er generelt ikke fan af at bo på sådan nogle hostels. Men jeg fik det til at fungere. Desuden var jeg i et underligt humør, og jeg havde ret svært ved at vænne mig til at være i en storby igen (Sydney har lidt over 5 millioner indbyggere og til sammenligning har hele New Zealand cirka 4,5 millioner indbyggere). Der er – naturligvis – et helt andet tempo i en storby, et tempo jeg ikke har været vant til i meget lang tid, så jeg oplevede faktisk flere gange at få hjertebanken, fordi jeg følte mig ret presset. Derudover har det taget noget tid at ryste New Zealand af mig og så tror jeg, at jeg har følt mig meget mættet af oplevelser, så mit energiniveau og min nysgerrighed varselet i bund i lang tid. Jeg besluttede mig dog for, at det var okay – og så lod jeg mig være mig. 

Når alt det er sagt, så er jeg ret vild med Sydney! Det er en stor, ren, hektisk, dejlig og spændende storby! Og så er der nem adgang til nogle virkelig lækre strande. Jeg så operahuset fra alle vinkler – og lige dér følte jeg lidt spændelse, for det er virkelig sjovt at se noget i virkeligheden som man har set så mange gange på fjernsynet! Jeg så også Harbour Bridge, Bondi Beach, botanisk have, barakkerne, katedralen og alle de ting man SKAL se. Og så har jeg ellers bare hygget mig og jeg har gået virkelig mange kilometer! 

I begyndelsen var jeg lidt øv at have booket min Sydney-tur, fordi jeg tænkte at jeg da hellere ville have mere tid på New Zealand eller Bali, men ret hurtigt fandt jeg ud af, at det faktisk muligvis var en god ide at jeg lige havde Sydney med; både fordi det er en virkelig fed by, men også fordi jeg føler at jeg lidt blev nulstillet så jeg nu er ladet op med energi igen og er virkelig klar til at tage til Bali! 

Jeg vil ikke skrive så meget mere om Sydney, andet end at det er en by, der skal opleves. Jeg glæder mig til en dag at komme tilbage og rejse rundt i Australien, for det virker som et spændende land.

Men nu, med sommerfugle i maven, skal jeg lige til Bali først! 😄