Spændende lærere, ordentlige elever og så er der mig, den gående dansker!

IMG_018414. januar, værelse, værtsfamilie, forkølelse i hele hovedet 

Først- læg mærke til titlen på den røde bog i højre side af billedet…

Nå, nu sidder jeg her igen. En del er sket siden sidst. Først vil jeg sige, at jeg ikke er blevet rask. Jeg er blevet virkelig forkølet og har et tungt hoved. Det var heldig nok, at det var i dag, for der skete ikke så meget på skolen, så jeg kunne uden problemer tage hjem efter frokost og efter at have snakket med min mor og far og lillesøster på Skype. Hvilket for øvrigt var rigtig dejligt!

Okay, undervisning. Grunden til at jeg har kaldt det her indlæg det jeg har kaldt det er følgende: lærerene kommer fra nogle meget forskellige baggrunde, altså fra hele USA, egentlig fra flere dele af verden og de har nogle lange og spændende uddannelser bag sig. Eleverne er overordentligt ordentlige – de bander overhovedet ikke! Vi læser To Kill a Mockingbird og der bliver der brugt nogle lidt grimme ord som jeg ved ikke ville være et problem for danske elever at sige. Eleverne her har tilladelse til at lade være med at læse ordet højt, hvis de støder på det. Hvor er det altså vildt! Og så er de bare mega høflige og flittige. Jeg fatter det ikke – danske elever kunne virkelig lære en del af de her elever!!!

Jeg har fundet ud af, hvad jeg skal undervise i. Det bliver overordnet set noget om den danske velfærdsstat og, hvilke rolle den spiller for borgerne i Danmark. Det skal eleverne så sammenligne med deres eget system. Det hænger godt sammen med To Kill a Mockingbird. Alt det skal ske i næste uge, så det er jeg lidt spændt på! Jeg skal køre den samme lektion 6 gange, så kan det nok udenad når jeg når til den sidste! Ugen efter skal jeg så undervise i race og immigration i Danmark – det er også noget anderledes end i USA, så jeg er virkelig meget spændt på, hvordan det hele kommer til at gå! For øvrigt mener mange amerikanere, at ordet “velfærdsstat” er et meget negativt ord. Det synes jeg er fjollet, men jeg kan godt se, at de synes det, når jeg høre dem give deres argumenter (jeg er dog dybt uenig med dem!).

Til familien. Jeg har fundet en bog de har på hylden i mit værelse. Den hedder If Democrats had any Brains, They’d be Republicans. Jeg synes, at det siger en del om de mennesker. Det skal lige siges, at det ikke gør dem til dårligere mennesker, men det siger bare noget om deres holdning til verden. Desuden mener faren P.D., at alle skal klare sig selv og at velfærd er noget vrøvl.

 

I aften skal jeg til H’s fodboldkamp på skolen. Det er udenfor så det bliver nok en smule koldt. Vil dog sige, at vejret har været virkelig godt! I går og i dag har det været 18-20 grader og vildt nok var det dagene før minusgrader; hvad sker der lige for det? Der er jo ikke noget at sige til, at jeg er nede med en forkølelse!

Og ja, jeg er den gående dansker, fordi jeg valgte at gå hen til en butik for at få mig et simkort. Det er en historie, der efterhånden er ude på hele skolen og en historie, der bliver fortalt af min værtsmor til alle, der gider lytte. Det var en tur på ca. 30-40 minutter hver vej.

Så det er mig. Totalt imponerende menneske, der kan gå en tur. Og gør det med glæde!