Temadage på folkeskolerne – Bøger & Bevægelse = Dannelsesprojekt

Min study buddy, Jamie, og jeg er i gang med noget vi, indtil videre, kalder Dannelsesprojektet. Kort fortalt handler det om, at vi i første omgang vil ud på folkeskoler i Danmark og vise eleverne, hvordan man kan kombinere bevægelse med litteratur. Det handler om, at de boldforskrækkede (som jeg selv) finder ud af, at de ikke behøver at være bange for sport og at de bogforskrækkede, får inspiration til at læse.

I bund og grund handler det altså om, koncentrationen, hukommelsen og indlæringsevnen øges drastisk når man bevæger sig. For de sportsglade elever, der ikke gider læse (eller bare gøre noget ud af skolen for det er “kedeligt”) handler det om at få dem til at udnytte deres fysiske overskud i læringssituationer, mens de ikke så sportsglade elever skal have skabt et overskud så de kan blive bedre i skolen. Det vil i sidste ende også påvirke elevernes selvtillid og overordnet set skabe et bedre læringsmiljø. Derudover vil vi give lærerene redskaber til at føre denne bevægelsesundervisning videre.

I sidste ende drømmer vi om, at komme ud til børn med indlæringsvanskeligheder eller med fysiske problemer, det kunne være specialskoler og julemærkehjem.

I midten af april skal vi på kursus for at få nogle redskaber til at sætte vores projekt godt i gang så vi får nogle kontakter, vi kan bruge videre – vi glæder os, og har stor tiltro til, at projektet bliver en succes!!!